Organisatie

 

Het kantoor van Plastic Omnium Benelux is gevestigd in Ninove (B). Van hieruit ondersteunt een team van 35 medewerkers onze klanten. De afdelingen van ons kantoor staan altijd klaar om voor u op maat de beste producten en diensten te leveren.

 

De afdeling verkoop binnendienst

De afdeling verkoop binnendienst ondersteunt de verkoop buitendienst voor de twee landen die het werkgebied van Plastic Omnium vormen. Alle orders, offertes, informatieverzoeken en andere commerciële vragen worden door deze afdeling verwerkt. De medewerkers zijn intern getraind en kennen de producten van Plastic Omnium door en door. U kunt tevens bij hen terecht met vragen over lopende orders.

 

De afdeling verkoop buitendienst

Twee accountmanagers in Nederland en  één  in België onderhouden de contacten met onze (potentiële) klanten. Zij zijn voor u als klant het eerste aanspreekpunt bij nieuwe aanvragen. In het regioverdeling kun u alle gegevens van uw accountmanager terug vinden. Voor vragen of informatie kunt u vrijblijvend contact met hen opnemen.

 

De afdeling projecten

Plastic Omnium beschikt over een eigen projectafdeling. Vanuit deze afdeling worden grotere projecten aangestuurd, zoals het implementeren en onderhouden van identificatie-systemen, inclusief nazorg. De afdeling is opgesplitst in een opstart- en een nazorgteam. Er zijn inmiddels zo’n 450.000 aansluitpunten die via een 0800-nummer dagelijks in contact staan met het nazorgteam. De afdeling projecten is ISO-gecertifieerd voor zowel het offreren en het implementeren als het beheren van projecten.

 

De afdeling IT

Datamanagement is één van de belangrijkste activiteiten van Plastic Omnium. Daarom hebben wij voor de ondersteuning van onze diensten een professionele IT-afdeling ingericht. Vanuit de afdeling IT worden de projecten ondersteund en worden alle exporten, die in vele gevallen leiden tot belastingaanslagen, gegenereerd.

 

Productsupport

Deze afdeling houdt zich bezig met iedere vorm van ondersteuning voor bestaande en producten die nieuw worden geïntroduceerd. Ook sommige klachten vanuit de technische aftersalesactiviteiten komen hier terecht.

 

Finance & PZ

Hier wordt de boekhouding voor de twee landen van het gebied bijgehouden, zoals het boeken van facturen, betalen van de rekeningen, volgen van debiteuren en het verzorgen van alle bijkomende financiële verplichtingen. Tevens wordt de personeelsadministratie door deze afdeling bijgehouden. De mensen van deze afdeling staan in nauw contact met het hoofdkantoor in Levallois (F).

 

De afdeling magazijn en logistiek

Plastic Omnium beschikt over 5 servicemonteurs met servicebussen die dagelijks service-interventies uitvoeren. Ook zijn er 2 magazijnmedewerkers die het 2.500 m2grote magazijn beheren, de goederen in ontvangst nemen en de verzendingen gereedmaken. Alle montagewerkzaamheden worden door hen verricht. Daarnaast heeft Plastic Omnium een tweetal decentrale magazijnen, in Elst (NL) en in Geel (B).

 

image description