Duurzaam ondernemen

 

Duurzame ontwikkeling is in het beleid van Plastic Omnium verankerd.

Alle activiteiten worden uitgevoerd met de bedoeling de groei-en milieueisen te combineren.

Op deze manier garandeert Plastic Omnium een vooruitgang van de onderneming met respect voor mens en regelgeving.

 

De productie

Al bij de productie van de minicontainers staan milieu en duurzaamheid, naast veiligheid, hoog in het vaandel.  Plastic Omnium is in het bezit van de volgende certificaten

 

 

 

 

Plastic Omnium beheerst dus kwaliteit, veiligheid én milieu

 

Het gebruik

Duurzaam wil ook zeggen dat producten lang moeten meegaan. Een snelle vervanging is slecht voor het milieu. Plastic Omnium is gericht op constante kwaliteitsverbetering. Niet voor niets hebben alle containers van Plastic Omnium het RAL GZ 951/1 keurmerk. Deze kwalificatie garandeert een zeer hoge kwaliteit van het geleverde product. Plastic Omnium biedt dan ook standaard 60 maanden fabrieksgarantie op de geleverde containers.

 

Levering

Bewust omgaan met transport is een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Plastic Omnium heeft haar producten zo afgestemd dat ze optimaal verladen kunnen worden voor effectief transport. In samenwerking met Westfalia, onze eigen transportonderneming, zijn containers en transportmiddelen optimaal op elkaar afgestemd. Doordat transport en productie zich op dezelfde plek bevinden, is er geen onnodige CO2-uitstoot door voorrijdkilometers.

 

Alle voertuigen voldoen aan de Euro 5 norm, dit betekent dat de wagens minder schadelijke stoffen uitstoten. Kortom: minder vaak, minder vies.

 

Inname van oude containers

De containers van Plastic Omnium zijn 100% recyclebaar. Het recyclen doen we zelf binnen onze groep. Wij hebben hiervoor een afdeling ingericht die kunststof producten na de technische levensduur inneemt en op een verantwoorde manier hergebruikt.

 

Er zijn bedrijven actief die de oude containers opkopen en doorverkopen aan bijvoorbeeld Oostbloklanden. Dit komt het milieu zeker niet ten goede en is ook alles behalve duurzaam. SULO geeft er de voorkeur aan de wat oudere containers in Nederland te laten vermalen, het granulaat terug te brengen naar haar eigen fabriek en daar weer een hoogwaardig product te bouwen met gebruik van dit re-granulaat. Zo kan de container weer terug in de originele productcyclus, inclusief garantie en een RAL GZ 951/1 keurmerk. Wij hebben uw medewerking nodig bij het terugnemen van containers voor recycling. Alleen dan kunnen wij ons streven naar optimale duurzaamheid zo goed mogelijk uitvoeren.

 

Het uitzetten van de containers

SULO werkt al jaren samen met een vaste onderaannemer die gespecialiseerd is in het uitzetten en innemen van onze containers. De containers worden snel en efficiënt uitgezet, waarbij geen kilometer teveel gereden wordt.  Ook hierbij wordt gehandeld met  aandacht voor het milieu. Afvalstoffen worden tot een minimum beperkt, evenals de CO2-uitstoot.

 

100% Green Made containers

Deze afvalcontainer wordt geproduceerd van plantaardig plastic uit suikerriet en heeft dezelfde kwaliteiten als de bekende afvalcontainer van gewoon plastic. Alleen komt aan de productie van de 100% Green Made geen aardolie te pas: een belangrijk pluspunt! Lees hier meer over de Green Made container.

 

 

 

 

image description